SimCity Deluxe

SimCity Deluxe (Nokia Series 40) 1.0.0

Ouderwets steden bouwen met SimCity Deluxe

Word de burgermeester van je eigen stad met SimCity Deluxe en ga terug naar de roots van de reeks. 

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Houdt vast aan het originele concept
  • Leuk en gemakkelijk

TEGEN

  • Loopt af en toe vast
  • Onhandige gameplay

Goed
7

Word de burgermeester van je eigen stad met SimCity Deluxe en ga terug naar de roots van de reeks. 

Houd je inwoners blij

Bouw je stad en kies voor woonwijken, industriële, culturele en commerciële complexen, scholen en ziekenhuizen. Houd de bewoners van je stad blij door een goede mix van deze gebouwen aan te leggen. Dit werkt niet altijd even accuraat: het spel vertelde me bijvoorbeeld om de haverklap dat ik meer commerciële gebouwen moest neerzetten, terwijl ik er daar al meer dan genoeg van had die nog niet in gebruik waren genomen.

Ook is het mogelijk de belastingtarieven aan te passen om meer geld te verdienen (dit beïnvloedt natuurlijk wel de blijdschap van je inwoners) en de snelheid van het spel te bepalen. Het leukst is misschien wel je stad ten onder laten gaan aan een natuurramp en de boel weer opbouwen.

Van tijd tot tijd krijg je pop-ups met opdrachten, zoals het bouwen van een vliegveld, stadion of school.

Lastige bediening

Het is een beetje lastig om precies te bouwen waar je wilt in SimCity Deluxe. Vooral het aanleggen wegen is moeilijk, omdat je elk stukje individueel moet leggen en precies op de juiste plek moet plaatsen. Ook loopt het spel af en toe vast.

Er is een tutorial om je op weg te helpen, maar eigenlijk heb je deze niet nodig. Het navigeren van de menu's kan wel lastig zijn, omdat het spel niet altijd even goed reageert.

Maak van je kleine stad een metropool

De graphics zijn erg, erg basic, met weinig details. Heb je het originele spel gespeeld, dan herken je de layout ongetwijfeld. Hoe langer je speelt, hoe indrukwekkender je stad eruit gaat zien. Gebouwen worden wolkenkrabbers, bedrijven worden enorme corporaties. De natuurrampen zien er ook erg cool uit (op de screenshot zie je hoe een tornado de stad belaagt).

Leuk voor fans van stedenbouwspellen

SimCity Deluxe is zeker niet de meest geavanceerde versie van het spel en de mogelijkheden en gameplay laten te wensen over. Toch is het nog steeds een leuke spel als je van het genre houdt en met weemoed terug denkt aan het originele SimCity.

Meeste downloads Strategiespellen voor Java

Meer
SimCity Deluxe

Download

SimCity Deluxe (Nokia Series 40) 1.0.0

Beoordelingen about SimCity Deluxe